Veure la crónica de la sessió

Tres veus plenes de vida

Aquest divendres al vespre va començar a l’Ateneu Igualadí la 22a edició dels concerts a l’Ateneu i la 8a de Músiques de Butxaca, i ho va fer amb un concert de The Sey Sisters. Un trio de veus negres que van presentar el seu últim disc «Rise», que tal i com defineixen elles «és una crida a la revolució personal”.

Acompanyades pel pianista i saxofonista Albert Bartolomé, van donar pas a les primeres cançons carregades de missatges feministes, envers el racisme, en defensa dels drets humans i sempre amb un rerefons de llibertat i de cants a l’empoderament personal i col·lectiu. Unes lletres compostes per elles mateixes a partir d’experiències viscudes que els havien fet remoure per dins i que gràcies a la música poden expressar de la millor manera.

Si bé el missatge era potent, les seves veus no es van quedar enrere, unes veus que omplien l’escenari d’alegria i de bon rotllo, que van saber transmetre al públic que poc a poc també es va anar empoderant i es sumava a acompanyar aquelles veus enèrgiques. The Sey Sisters van saber tenir al públic sempre atent, combinant cançons més lentes i amb lletres punyents, amb cançons d’arrels africanes i molt animades que feien reanimar al públic. Tant és així, que el concert va acabar amb el públic dempeus ballant.

Un final realment com tocava i que era una petita victòria de les tres cantants, ja que era el reflex del que demanen a la societat amb les seves cançons: que tothom es deixi anar, que sigui lliure i que no s’oblidi de gaudir de les coses.

Ton Casellas

The Sey Sisters
Rise
1 febrer, 2019 23:00h

Amb una agradable fusió de l’ànima gòspel i de l’esperit africà, The Sey Sisters, format per tres germanes de descendència ghanesa estenen les seves increïbles veus arreu del món. En directe són emoció i energia en estat pur i, acompanyades pel pianista i saxofonista Albert Bartolomé en el seu segon disc “Rise”, completen un apassionant cercle de bona energia i aire fresc que commou l’ànima i remou consciències.

The Sey Sisters és un espectacular trio de veus que, a través del soul i un estil pop impregnat de sonoritats africanes, s’uneixen amb l’objectiu de lluitar contra la injustícia, defensar els drets humans i transmetre esperança en el futur. Aquestes tres germanes de descendència ghanesa combinen les seves veus en vibrants harmonies acompanyades de ritmes contagiosos que són el vehicle per reivindicar el seu lloc i la seva identitat com a afrodescendents.

Des de la seva creació com a grup l’any 2006, han actuat per diferents festivals de Catalunya, Espanya i col·laborat amb múltiples artistes, tant nacionals com internacionals. L’any 2015 publiquen el seu primer treball discogràfic “Let Freedom Ring” (Temps Record) i al 2018 llencen “Rise” (Satélite K), el seu segon disc amb el que van consolidar el seu lloc dins l’escena musical catalana i van començar a obrir-se camí a la resta de l’estat.

Torna al recorregut

Galería fotogràfica: