Història

Recorregut anys 2017/2020

Amb set concerts anuals i una acurada i selecta programació, les Músiques de Butxaca han anat fent camí.

Es moment de deixar-se endur i gaudir de l’espectacle.
Aquesta és l’experiència de les Músiques de Butxaca.

A finals dels noranta neixen els Cicles de Música a l’Ateneu, de la mà de l’Ateneu Igualadí i la complicitat de l’Ajuntament d’Igualada. El propòsit del projecte era omplir les nits igualadines de bona música amb una programació estable, interessant i pensada per un ampli ventall de públic. El primer divendres de febrer de 1997, els Princes of Time, banda estrella de les nits barcelonines de l’època, fan realitat el projecte que teníem al cap, aquell dia comença tot: dos divendres al mes, el vestíbul de l’Ateneu es transforma en un espai de cafè-concert.

Però els projectes amb el temps es desgasten, a no ser que arribin aires nous. A les acaballes del 2011, sorgeix l’idea de traslladar els concerts a l’escenari mateix del Teatre Municipal i canviar el nom del cicle. El 2 de març de 2012 comencen les Músiques de Butxaca, amb un concert inaugural que evoca les grans dives del jazz, com una declaració de principis per aquesta nova etapa.

Amb set concerts anuals i una acurada i selecta programació, les Músiques de Butxaca han anat fent camí. No hem estat sols. Amics, mitjans de comunicació, empreses, entitats i institucions han cregut en el projecte i ens han acompanyat des de l’inici. Un gran equip que segueix donant forma i contingut a la proposta amb energia apassionada; perquè ens agrada i estimem la música.

Hores abans de cada concert, aquest espai únic ja respira el que més tard esdevindrà, i, poc a poc, va agafant forma: l’escenari que acollirà als músics, la zona de bar, les tauletes, les cadires, la tènue il·luminació… Tot està a punt. El públic va ocupant els seients amb el nostre gintònic de benvinguda i, des d’aquest lloc privilegiat, la visió del preciós teatre modernista pren protagonisme i fascina a qui el descobreix per primera vegada. Es moment de deixar-se endur i gaudir de l’espectacle. Aquesta és l’experiència de les Músiques de Butxaca.

Després d’haver-se d’aturar per primera vegada en més de 20 anys a causa de la pandèmia de la COVID-19, les Músiques de Butxaca tornen per quedar-se el 21 d’octubre de 2022, amb el concert inaugural de Roser Monforte Trio, i amb una nova temporada que es celebrarà al llarg del 2023. Centrades en l’eclecticisme musical i en donar visibilitat al talent local, l’històric cicle de concerts de l’Ateneu Igualadí torna per portar la millor música en directe a l’escenari del Teatre Municipal en un format de concert únic i inoblidable.