Veure la crónica de la sessió

Dues veus, tres guitarres i un parell de peus

Dues veus, tres guitarres i un parell de peus. No necessiten res més per a fer música aquest parell. Ah si, perdona no t’havia dit de qui volia parlar. Es diuen Mireia Vives i Borja Penalva, són músics i van tocar divendres passat a l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera dins el cicle de Músiques de Butxaca. Amb la sala plena i l’escenari il·luminat per la paraula llibertat, varen anar desgranant part de les cançons del seu darrer treball discogràfic: Cançons de fer camí. Un exercici de llibertat en ell mateix, com el concert. I en els temps que ens toca viure, creu-me, és molt d’agrair.

El concert va estar ple de poesia, de Cohen (Com havíem somiat) a Fuster (Criatura dolcíssima), de Dylan (La noia del nord) a Salvat Papasseit (El desig i el convit), De Caño (Contemplar Roma) a Casagran(Ara que dorms) i de Roig (Morir a Ravensbrück) a Marçal (Cançó de fer camí) I ja en el tram final del concert la versió incommensurable de Fairytale of New York de The Pogues. I no, no m’oblido de tres temes ben valencians: La Suite Peiró, La rèplica i València negra. Tres joies.

Et vas perdre el concert? Ja fas tard per veure’ls a Igualada, però aquest parell no paren de fer concerts i a més encara pots comprar el disc, ben enregistrat, ben il·lustrat i ben editat. Segur que si els enxampes cantant, tan és si al sud o al nord, podràs dir que tot anirà com havies somiat encara que siga per un instant i descobriràs com un parell de peus fan música.

Toni Llena

Mireia Vives & Borja Penalba
Cançons de fer camí
13 desembre, 2019 23:00h

Borja Penalba i Mireia Vives, considerats un dels grups més brillants de la cançó d’autor, a Músiques de butxaca presenten el tercer disc acabat de publicar, ‘Cançons de fer camí’. El nou disc del duo és muntanya i tots els camins per on podem caminar.

Mireia Vives i Borja Penalba s’embarquen junts en un viatge literari, musical i emocional presentant l’any 2016 el disc “L’amor fora de mapa”, on musiquen diversos dels poemes de la novel·la homònima de Roc Casagran. Un any després surt a la llum “Línies en el cel elèctric”, un conjunt d’illes-cançó, un homenatge als paisatges i les persones.

“Cançons de fer camí” (2019) està format per 18 peces entre originals, poemes musicats i versions d’un ventall divers de referents, i complementat amb el mateix nombre d’il·lustracions, una per a cada cançó, creant així una sinergia entre ambdós arts.

Torna al recorregut

Galería fotogràfica: