Veure la crónica de la sessió

Una veu feta per la balada

El divendres, el capelladí Milton Salazar va iniciar els concerts de Músiques de Butxaca d’aquest 2018. Acompanyat d’Àlex Almirall, piano i saxo, Carles Guilera a la guitarra elèctrica, Andreu Dalmau, baix, i Pol Mitjans, bateria, ens venien a presentar el primer disc d’en Milton, Yelow Hope.

El primer que em va sorprendre d’ell és la seva veu. No és una veu potent, ni sembla d’entrada especialment espectacular. No vull dir que la tingui dolenta, sinó que em sembla que és més aviat una veu feta per la balada, per la melodia tranquil·la, pels secrets dits a mitja veu. Cafè calent, mitjons de llana, tot a mitja llum, potser una llar de foc cremant, i pluja al carrer, mentre ell guitarra en mà va explicat els seus racons i els seus amagatall més íntims… Sense preses, a poc a poc, sense alçar la veu.

Tot i això, encara que pugui sembla contradictori, a mi em van agradar molt més quan van atacar les peces més ràpides, les més animades. Em van semblar fresques i alegres i amb prou empenta.

Pel que fa a les cançons més pausades, les lentes, m’hi va faltar en la majoria (no en totes) alguna cosa que no sé acabar de definir. Se’m fan fer un xic feixugues, una mica difícils d’empassar. Em va semblar que m’hi faltava un xic de lluentor, un pèl de claror, alguna cosa indefinida (vaja, vull dir que jo no se com definir) que les fes més passadores, més lluminoses.

En fi!, no passa res. Tant el Milton com els seus companys són molt joves i trenen un gran i llarg camí pel davant, i vist el que varem veure, estan només a un pas de la excel·lència, la tenen a tocar, ja quasi bé hi son.

Els toca treballar i cremar hores i hores damunt dels escenaris, clar. Però estan encarats i ben encarats i no dubto que de seguida hi seran. Bé, de fet, no s’hi és mai en una perfecció total i absoluta (per sort…!).

Espero que la propera vegada que els torni a veure, m’estimulin més del que ho varen fer el divendres. Segur que sí!

Pep Tort

Milton Salazar
Yellow Hope
2 febrer, 2018 23:00h

Amb un estil que es mou entre l’indie-folk i el pop. El seu primer treball d’estudi ve marcat per la tendresa, la tranquil·litat i la calor que desprenen les seves cançons. Debutarà en format banda, acompanyat de diversos instruments.

Milton Salazar és un dels noms emergents al panorama musical anoienc. Presenta el seu primer treball Yellow Hope juntament amb els músics Àlex almirall, Carles Guilera, Cels Burgès, Andreu Dalmau i Pol Mitjans.

El jove capelladí va començar al món de la música als 12 anys, amb una guitarra elèctrica i tutorials a internet. Més endavant, l’any 2012 va crear una banda anomenada Between Humans And Beasts amb quatre amics, fins que el 2015 va decidir emprendre el seu projecte en solitari.

Torna al recorregut

Galería fotogràfica: