Veure la crónica de la sessió

Carla, pensaments de blau nocturn

Carla Serrat, vigatana, de nom artístic Carla, simplement, amb els seus sintetitzadors i acompanyada pel seu germà Toni Serrat a la bateria, van venir a desplegar el seu món intern de sentiments i emocions a les Músiques de Butxaca. Venien a ensenyar-nos com sona el seu primer disc “Night Thoughts”, o sia, “pensaments nocturns”.

Sincerament jo no sé gaire anglès (que es converteix en zero si parlem de seguir la lletra de qualsevol cançó), per tant, donat que Carla sempre canta en anglès, fa que acabi suposant més que sabent (ja m’agradaria entendre-ho bé). Llavors, si lligo les atmosferes riques, suaus, sinuoses, elegants per una banda, amb el títol del disc, els pensaments nocturns, per l’altra, em surt això: música necessàriament nocturna, blava, tranquil·la, amb tocs una mica Chill Out, amb la sofisticació sedosa de tot allò que tots plegats rumiem quan ens envolta silenci i res no sembla angoixar-nos. I divaguem i divaguem i tot, el temps, els sorolls, el vol dels ocells, sembla aturar-se, en mig de l’aire quiet . Com si no hi hagués res més enllà del que pensem…

Bé potser ara sóc jo el que divago en veu alta (demano disculpes), però és el que em va sonar el divendres i el que em sona ara que, mentre escric això, vaig escoltant el concert que Carla van fer a “Los conciertos de Radio 3” i que trobareu amb facilitat al YouTube. Val la pena.

Com deia musica (atmosfera) elegant, rica en matisos, calmada, blavosa necessàriament, i cançons molt curtes, molt fàcils d’entomar. En definitiva un concert molt agradable. Una nit molt agradable.

I la Carla té un avantatge. De fet moltes de les veus joves que apareixen en la nostra escena musical tenen el mateix avantatge: precisament que són joves i que el camí que se’ls obre al davant és esperançador, engrescador. Veus riques però encarà tendres, que aniran agafant força, cos, matisos, experiència, pell gruixuda…

PepTort

CARLA
Night Thoughts
6 abril, 2018 23:00h

CARLA, l’alter ego musical de la vigatana Carla Serrat, presenta el projecte “Night Thoughts” acompanyada del seu germà Toni Serrat. Un projecte que es mou entre el synth-pop analògic, el trip-pop, el drum’n’bass gentil, el bass soul britànic i l’electrònica més suggeridora.

Carla Serrat, coneguda com a CARLA, és una música i il·lustradora de l’escena catalana, que el 2013 va auto-publicar el seu primer EP i el 2016 presenta ja el seu primer disc Night Thoughts juntament amb el seu germà Toni Serrat. Entre els dos aconsegueixen fer un bon combo entre la veu d’ella i la percussió d’ell.

El disc és un viatge íntim de la cantant, una introspecció dels sentiments propis, a través del qual explora la nostàlgia, la melancolia i el desig.

Torna al recorregut

Galería fotogràfica: