20 anys de música en directe i seguim

A finals dels noranta neix els Cicles de Música a l’Ateneu de la mà de l’Ateneu Igualadí i la complicitat de l’Ajuntament d’Igualada. El propòsit del projecte era omplir les nits igualadines de bona música amb una programació estable, interessant i pensada per un ampli ventall de públic. El primer divendres de febrer de 1997 els Princes of Time, banda estrella de les nits barcelonines de l’època, fan realitat el projecte que teníem al cap i aquella nit comença tot. Dos divendres al mes, el vestíbul es transforma en un espai de cafè-concert i aquella il·lusió del primer concert l’arrosseguem encara ara, dues dècades més tard.

20 anys plens de nits extraordinàries. Quin regal!

Els projectes amb el temps es desgasten i caduquen a no ser que arribin aires nous. Som a les acaballes del 2011 i tocats per la inspiració i amb el mateix esperit del primer dia, sorgeix la idea de traslladar els concerts del vestíbul a l’escenari mateix del Teatre Municipal l’Ateneu i canviar el nom del cicle. El 2 de març de 2012 comencen els Músiques de butxaca amb un concert inaugural que evoca les grans dives del jazz, com una declaració de principis del que havia de ser aquesta nova etapa.

Amb set concerts l’any i amb una acurada i selecta programació, els  Músiques de butxaca han anat fent camí. No hem estat sols. Amics, mitjans de comunicació, empreses, entitats, institucions, han cregut en el projecte i ens han acompanyat des de l’inici. Un gran equip que segueix donant forma i contingut a la proposta amb energia apassionada; perquè ens agrada la música, perquè estimem la música.

Hores abans de cada concert l’espai diàfan de l’escenari respira el que més tard esdevindrà, i a poc a poc va agafant forma: l’escenari que acollirà als músics, la zona de bar, les tauletes, les cadires, les espelmes i la il·luminació, delicada i tènue. Tot està a punt. El públic va omplint la sala, ocupa el seient amb un gintònic que donem de benvinguda i des d’aquest lloc privilegiat, la visió del preciós teatre modernista llueix i fascina a qui el descobreix per primera vegada. La música convoca emocions, és moment de deixar-se endur i gaudir. Des de l’escenari, des d’aquest espai amb ànima, es viu l’experiència dels Músiques de butxaca. Un escenari de sensacions, un meravellós regal pels sentits.

Una bona colla de músics i grups han passat pels Músiques i tocats per l’atmosfera encisadora sempre han tingut un gest d’agraïment cap al públic igualadí:  seriós, sensible, respectuós, agraït.  Així ens ho han transmès i així ho fem palès.

Els Cicles de Música a l’Ateneu i anys més tard els Músiques de butxaca, han estat i segueixen sent un espai de moments per compartir, respirar, descobrir, sentir i estimar, perquè qui gaudeix amb la música, l’estima.

Cada nit de concert ha deixat una empremta que amara i segueix amarant l’ànima de l’Ateneu, perquè si tu hi ets, tot és música.