Erwyn Seerutton, Swing Creole (Resum vídeo concert)

No sé quina paraula triar per definir l’actuació del Erwyn Seerutton’s el divendres passat a les Músiques de Butxaca de l’Ateneu. Potser, amable, potser agradable, o divertida, o alegre, o ponderada… També sòlida, també optimista… Qualsevol valdria. I totes a la vegada, també.

Se’ns presentava aquest senyor originari d’Illa Maurici i de nom difícil de pronunciar, com algú que fusiona música criolla amb música segà, gospel i jazz…una cosa molt ètnica, vaja! I realment a la hora de la veritat ell, els dos músics que l’acompanyaven, Federico Mazzanti als teclats i Oriol Gonzalez a la bateria i les dues cantants Gemma Castells i Susana Muñoz ens van oferir un concert més jazzístic que cap altra cosa. I un Jazz alegre, ben fet, molt ben interpretat, rítmic, lluminós, amb molt swing i molt de divendres a la nit…

La part criolla de l’Erwyn es notava en les composicions pròpies, amb aquella dolçor de la parla mig francesa mig tropical que ens porta a reminiscències de Nova Orleans. I, de cop, quan amb les noies i ell començaven a reinterpretar estandarts, els sortia la vena més anys 40, més (i perdonin la comparació) Andrews Sisters. La cosa aquella encomanadissa que et fa somriure, moure els peus i picar de mans… I és agradable i està bé.

Haig de reconèixer que em feia una mica de mandra trobar-me amb una proposta massa ètnica, massa caribenya, massa pintoresca… Que el divendres no tenia jo el cos per descobertes, vaja!

I no! Per mi, la van encertar. Jazz content i optimista i ben interpretat per uns músics sòlids, segurs, d’alçada. Amb tocs de color, amb parla criolla, amb l’amabilitat que traspua l’Erwyn, amb les bromes que es fan els músics entre ells, amb l’ambient alegre i distés que van crear i encomanar, amb les veus càlides i lluminoses de les noies.

El que us deia, música per començar amb bon peu el cap de setmana.

Pep Tort

Canal Les nits de Músiques de butxaca VIMEO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.